Over de speeltuin

Natuurspeeltuin Tuinstad 048

Wie nu langs het stuk grond loopt ... ziet een stoere Natuurspeeltuin waar we nog steeds hard aan werken om 'm nóg leuker te maken. Na toekenning van een mooi bedrag wat we hadden gekregen van stichting Volkskracht, hebben we het wildplantsoen in het voorjaar van 2014 omgetoverd in een uitdagende, groene speelomgeving middenin de wijk. Middels maandelijkse activiteiten hebben we samen met kinderen en ouders de speeltuin verder mooi gemaakt. Maar, we hebben vooral heel veel gespeeld en ook best heel wat geleerd over de natuur.

In november 2014 kregen we van de  gebiedscommissie een volmondig 'ja' op onze aangevraagde bewonersinitiatief. Van dit geld hebben we het afgelopen jaar een waterpomp geplaatst en waterbaan aangelegd, boomstammen en stronken geplaatst en de Natuurspeeltuin onderhouden. De mannen van Pameijer hebben zich in juni flink uitgeleefd en er een prachtige Natuurspeeltuin van gemaakt. Picknicktafels zijn geplaatst en daar hebben we volop van genoten - voor een hapje en drankje - maar ook voor knutselen met materiaal uit de Natuurspeeltuin. Ook de boswachter van Natuurmonumenten heeft aan onze picknicktafel ons van alles uitgelegd over de natuur en dieren.

De Natuurspeeltuin blijkt een plek te zijn voor iedereen. De kids leven zich moeiteloos uren uit, ouders maken kennis met buurtgenoten, kletsen bij of spelen mee, want wat is er nou leuker dan een hut bouwen? Iedere activiteitenzondag staan er activiteiten op het programma. De activiteiten stemmen we af op de tijd van het jaar zodat we samen zorgen voor een mooie Natuurspeeltuin. Daarnaast is er natuurlijk altijd materiaal en ruimte voor spelen, ravotten, hutten bouwen en we gaan regelmatig gezellig vuurtje stoken en broodjes en marshmallows roosteren.

Middels deze website, die van bewonersorganisatie Terbregge's Belang, buurtkrant Terbregge en diverse social media kanalen houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Kijk hier voor foto's van de activiteiten en ontwikkelingen!

 

plattegrond

Adres: Marie Overeijnderweg

Activiteiten

Op zondag 15 april (onder voorbehoud) en zondag 24 juni 2018 organiseren we weer een gezellige activiteitenmiddag in de Natuurspeeltuin. Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina!

Voor groepen

Natuurspeeltuin Terbregge is een ideale locatie voor klassenuitjes, verjaardagspartijtjes en groepsuitjes. Wil je dat we activiteiten organiseren en e.e.a. faciliteren? Alles kan! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Veiligheid

Spelen in Natuurspeeltuin Terbregge is op eigen risico. Het water uit de waterpomp is grondwater en kan dus niet gedronken worden. Wij hebben geprobeerd een ideale mix tussen avontuur, uitdaging en veilige speelomgeving te creƫren.